1.It was dark and he had already lost his ________ of direction.
谜底与理会 sense 句意：天黑了，他早已失去了偏向感。sense of direction“偏向感”。
2.In the past few years Lucy has formed the habit of keeping a supply of candles in the house in case of power ________.
谜底与理会 failure 句意：在已往的几年里，露西养成了在家里备些蜡烛以防停电的习惯。power经常和failure连用，指“停电”。
3.It is amazing that we have a perfect ________ of the city on top of the tower.
谜底与理会 view 从后头的on top of the tower可知，这里指从塔顶上看到的美妙的风光，故填view。 view强调从远处可能高处看到的风光。
4.Little John hardly got anything in ________ for his kind act, which made him unhappy.
谜底与理会 reward 句意：小约翰对付本身的善行险些没获得什么回报，因此他很不兴奋。按照后头的for his kind act可知填写reward，意为“回报，酬金”。
5.The factories are staying open all weekend to try to meet the customers' ________ for this product.
谜底与理会 demand 句意：这些工场周末都在开工，以满意顾主对该产物的需求。meet one's demand for sth.“满意或人对某物的需求”。
6. Students are advised to keep the list of books near the desk for easy ________.
谜底与理会 reference 句意：学生们获得的发起是把书单放在课桌边，以便参考。for reference“供参考”。
7.Before we end this program, let's take a ________ at the sports news briefly.
谜底与理会 glance 句意：我们竣事这个节目之前，让我们扼要欣赏一下体育新闻。从后头的briefly可知填写glance，take a glance at sth.“对某物瞥一眼”。
8.According to a UN report，one third of the world population have no ________ to clean drinking water and health care.
谜底与理会 access 句意：按照连系国的陈诉，世界三分之一的人口喝不到清洁的饮用水，得不到好的医疗保健。have access to“获得，有权进入”。
9.—Did you finish reading that long novel?
—No，I ran out of ________. It's too long and I only completed half of it.
谜底与理会 patience 句意：——你读完那部长篇小说了吗?——没有，我都没有耐性了。太长了，我只读完了一半。patience“耐性”。
10.Health problems are closely connected with bad eating habits and a ________ of exercise.
谜底与理会 lack 句意：康健问题与欠好的饮食习惯以及缺乏熬炼有密切的接洽。按照知识可知，缺乏熬炼会导致康健问题。lack“缺少;缺乏”。
11.To protect the environment, the local government has put up a lot of ________ to warn the citizens not to litter the ground.
谜底与理会 signs 句意：为了掩护情况，内地当局竖起了许多警示牌提醒市民不要乱扔垃圾。sign“标志，标牌”。
12.After about one hour of the play between China and South Korea, the ________ was 3­2 in our favour.
谜底与理会 score 句意：中国队和韩国队打了约莫一个小时之后，比分是3：2，我们领先。从后头的3­2 in our favour可知，这里指的是比分，因此填score。
—Mike，you don't seem to be quite ________ today.
—Well，I hardly slept last night.I was preparing for a ________.
谜底 yourself; report
—Have you got any ________ for the summer vacation?
—Yes.I'm going to a peaceful place, especially ________ suitable for ________.
谜底 idea; one; relaxation
As far as I know，he never breaks his ________;you can rely on ________ that he'll come to meet ________ on time.
谜底 word/promise; it; you
________ of the ________ appear to be the ________ that you have done，but after taking ________ second look，you will find that they are different.
谜底 Some; exercises; ones; a
I don't think the experiment ________ failure.At least，we have gained ________ for future success.
谜底 a; experience
谜底 Our village consists of no more than 200 families.
谜底 Knowledge is power.
谜底 We usually don't have classes on Sundays.
谜底 It is a waste of time reading such a novel.
谜底 They have smoothed away the difficulties.
谜底 My spoken English is just as good as Susan's.
谜底 From the top of the hill, you can get a bird's view of the city.
谜底 The environment of the city is getting better and better.
谜底 Sorry, I am a Chemistry teacher, not an English teacher.
谜底 Electricity gives us power and makes machines work.
16. “It's a new term and a new day. I wish I ________ (能适应新情况) as soon as possible，” 15­year­old Li Mingyang said. (adapt, environment)
谜底 could adapt to the new environment
17. She was found ________ (拥有) dangerous drugs. (possession)
谜底 in possession of
18. My hometown, in common with all the other cities and towns, ________________ (经验了庞大变革) over the last 10 years. (experience, great)
谜底 has experienced great changes
19. You can't imagine a woman like her ________ (承担一个如此大的家庭) can always wear big smiles on her face. (burden)
谜底 (who is) burdened with such a big family
20. If only he ________ (去看影戏)yesterday. (movie)
谜底 had seen/watched/gone to the movie
I gain a lot of rewarding experience from some social activities. Our local Community Youth Club is a very popular organization with young people in my town. I have been a member for four years by now and I've taken part in a lot of interesting projects, __1__ include fun activities such as holiday camps and discos. We have organized sports competitions and we have even made a video.
But it isn't all just enjoyment; we have also started doing social work to help people in our neighborhood. We __2__ (organize) activities for small children during the holidays. We have also formed a special support group to help young people stop __3__ (smoke).
We are particularly proud of the most recent group we have created. It organizes regular visits __4__ the local old people's home. My class spent an afternoon at a home and everyone found the visit very rewarding. The old people there were __5__ (talk) and they told us their personal stories __6__ (cheer). During our visit, the home was filled with __7__ (laugh). But we realized that life wasn't always easy. Some of them were in poor health and were very __8__ (happy).
Many young people like me do not live with our grandparents and we have little contact with elderly people. As a result, many young people don't know __9__ they are like. After this visit, my friends and I decided that we should do __10__ to help improve the quality of their lives.
2.have organized 观察时态和语态。团结前面的“have also started”和后头的“have also formed”可知，此处应用此刻完成时，且此处暗示主动干系，故填have organized。
3.smoking 观察牢靠搭配。stop doing意为“遏制做某事”，此处指“戒烟”，故填smoking。
7.laughter 观察词类转换。be filled with (布满)，是牢靠短语，with是介词，故填laugh的名词形式laughter。
9.what 观察宾语从句。“________ they are like”作动词know的宾语，宾语从句中缺少like的宾语，所填词暗示“什么”，故用what。
More students than ever before are taking a gap year (隔断年) before going to university. It used to be called the “year off” between school and university. The gap­year phenomenon originated (发源) with the months left over to Oxbridge applicants between entrance exams in November and the start of the next academic year.#p#分页标题#e#
This year, 25,310 students who have accepted places in higher education institutions have put off their entry until next year, according to statistics on university entrance provided by the University and College Admissions Service(UCAS).
That is a record 14.7% increase in the number of students taking a gap year. Tony Higgins from UCAS said that the statistics are good news for everyone in higher education. “Students who take a well­planned year out are more likely to be satisfied with, and complete, their chosen course. Students who take a gap year are often more mature and responsible，” he said.
But not everyone is happy. Owain James, the president of the National Union of Students (NUS), argued that the increase is evidence of student hardship—young people are being forced into earning money before finishing their education. “New students are now aware that they are likely to leave university up to ￡15,000 in debt. It is not surprising that more and more students are taking a gap year to earn money to support their study for the degree. NUS statistics show that over 40% of students are forced to work during term­time and the figure increases to 90% during vacation periods，” he said.
1.What do we learn about the gap year from the text?
A. It is flexible in length.
B. It is a time for relaxation.
C. It is increasingly popular.
D. It is required by universities.
谜底与理会 C 观察推理判定。按照第一段中的“More students than ever before are taking a gap year (隔断年) before going to university”和第三段中的“That is a record 14.7% increase in the number of students taking a gap year”可揣度，隔断年这种现象越来越普遍。
2.According to Tony Higgins, students taking a gap year ________.
A. are better prepared for college studies
B. know a lot more about their future jobs
C. are more likely to leave university in debt
D. have a better chance to enter top universities
谜底与理会 A 观察推理判定。按照第三段中的“Students who take a well­planned year out are more likely to be satisfied with, and complete, their chosen course. Students who take a gap year are often more mature and responsible”可推知，选择隔断年的学生未来可以或许更好地适应大学糊口。
3.How does Owain James feel about the gap­year phenomenon?
A. He's puzzled. B. He's worried.
C. He's surprised. D. He's annoyed.
谜底与理会 B 观察推理判定。按照第四段的首句“But not everyone is happy”和下文内容可揣度，Owain James认为隔断年现象从一个侧面反应了今朝大学生上学压力大、用度高的近况，因此他感想担心。
4.What would most students do on their vacation according to NUS statistics?
A. Attend additional courses.
B. Make plans for the new term.
C. Earn money for their education.
D. Prepare for their graduate studies.
谜底与理会 C 观察细节领略。按照第四段中的“It is not surprising that more and more students are taking a gap year to earn money to support their study for the degree”和最后一句可知，大大都学生会充实操作隔断年打工挣钱攒学费。
I will share a truly story with you that happened a couple of days ago. One of my classmate bought a bag of snacks from a food store. A few roommates were then invited to enjoy snacks.
Luckily, all of them got poisoned and had stomach aches with our faces pale. They are quickly sent to a nearby hospital. Doctors examined them but gave them some medicine. They were out of danger soon before taking the medicine. This accident should make us to realize the seriousness of the food safety problem. I strong suggest that the whole society pay more attention to food safety.
I will share a story with you that happened a couple of days ago. One of my bought a bag of snacks from a food store. A few roommates were then invited to enjoy snacks. ， all of them got poisoned and had stomach aches with faces pale. They quickly sent to a nearby hospital. Doctors examined them gave them some medicine. They were out of danger soon taking the medicine. This accident should make us realize the seriousness of the food safety problem. I suggest that the whole society pay more attention to food safety.